Zaloguj się
Filmy dokumentalne ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Filmy dokumentalne o UFO

3 Wpisy
3 Użytkownicy
4 Reactions
1,648 Wyświetlenia
UFO Na Poważnie
(@ufonapowaznie)
Wpisy: 5
Admin
Autor

Warte uwagi filmy dokumentalne o UFO:

• UFO Przełomowe Śledztwa / UFOs: Investigating the Unknown (Dostepne na natgeo)Autorzy serii ukazują, jak doszło do fundamentalnej zmiany stanowiska władz USA na temat doniesień o niezidentyfikowanych obiektach latających.

• UFO - Sprawa Wagi Światowej (dostępne na youtube)
    Kiedyś historie o latających spodkach wkładano między bajki. Dziś przedstawiciele poważnych instytucji nie przeczą istnieniu UFO. Pentagon oraz NASA prowadzą badania niezidentyfikowanych obiektów pojawiających się na niebie. Pora dowiedzieć się, co ustalili.

• The Phenomenon 2020 (dostępne na youtube / CDA)
    Ten dokument bada niezidentyfikowane zjawiska powietrzne. Z zeznaniami wysoko postawionych urzędników państwowych i astronautów NASA, Senator Harry Reid twierdzi, że to "czyni niewiarygodne wiarygodnym".

Opublikowano : 27/05/2023 17:37
Oldman zareagował
(@oldman)
Wpisy: 3
Registered

Ukończyłem w końcu napisy do kolejnego (po "THE PHENOMENON")  filmu dokumentalnego "MOMENT OF CONTACT" z 2022 roku opowiadający o słynnym wydarzeniu w Brazylii

film jest dostępny tutaj

https://www.cda.pl/video/15209354e6

problemów było sporo, ponieważ napisy angielskie jakie znalazłem w necie były mocno niepełne a dodatkowo film zawierał dużo kwestii po portugalsku (brazylia) i te kwestie miały juz gotowe napisy angielskie wgrzane w obraz (tego typu zdania nie miały swoich napisów w pliku tekstowym) wiec musiałem użyc kilku programów i połączyć ich wyniki a potem jeszcze poprawiać ręcznie, a ja sie tym wogole nie zajmowałem nigdy wiec po drodze sie musiałem uczyć tego softu wiec nie wyszło idealnie, jest troche baboli ale mysle ze tragedii nie ma i osoby nie znające angielskiego będą mogły z tego filmu skorzystać.

Opublikowano : 12/07/2023 22:51
svantetic
(@svantetic)
Wpisy: 3
Registered

Dorzucam trochę mniej oczywistych dokumentów, które według mnie każdy domorosły ufolog powinien obejrzeć.

Ten Eleven O Two

Dostępny na YouTube półprofesjonalny dokument o zdarzeniu sprzed kilkunastu lat w górach nieopodal Kortright w Kalifornii, gdzie grupa przyjaciół na górskiej wycieczce zetknęła się z czymś dziwnym podczas jednej z nocy. Jakby tego było mało, fenomen podążył za jednym z uczestników zdarzenia i prawdopodobnie był odpowiedzialny za bardzo dziwne zajścia w jego domu. Dokument jest bardzo klimatyczny i przedstawia przemianę jednego z uczestników zajść. Polecam zwrócić uwagę na niezwykłe relacje żony a propo tego co działo się w domu jakiś czas po rzekomym kontakcie, a jeśli ktoś boi się oglądać sp00ky rzeczy w nocy: obejrzeć w dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)

UFO Incident "Pan Adria" Yugoslavia 1977 with english subtitles

Chorwacki dokument (są angielskie napisy) o zdarzeniu z 1977 w byłej Jugosławii, którego świadkiem byli piloci dwóch samolotów linii Pan Adria a także mnóstwo wojskowych w pobliskiej bazy, nad którą zawisnął niezidentyfikowany, świetlisty dysk. W następstwie zdarzenia miało zginąć dwóch pilotów, którzy dostali rozkaz pościgu za oddalającym się w stronę granicy obiektem.

Witness of Another World

Jeśli w dokumencie występuje Jacques Vallee, który ze swojej kaliforniskiej posiadłości leci aż do paragwajskiego buszu aby spotkać się ze świadkiem zdarzenia, to wiedz, że coś jest na rzeczy. Opowieść o Juanie, który kilkadziesiąt lat natknął się na coś bardzo dziwnego podczas wykonywania swoich obowiązków na farmie i do dziś nie może sobie z tym poradzić: statek powietrzny pośród gęstej mgły, w środku którego znajdowały się tzw. "istoty światła". Ostrzegam przed wysokim poziomem woo, folkloru, religiii i szamanistycznych wizji.

Link tylko do trailera, bo chcąc obejrzeć całość trzeba sięgnąć do innych źródeł.

The Nimitz Encounters

Na temat tego incydentu powiedziano wiele, ale nadal sporo nie ujrzało i pewnie nie ujrzy światła dziennego. Dokument Davida Beaty'ego o pamiętnym incydencie z 2004 roku. W środku wywiady z mniej oczywistymi bohaterami całego zajścia, takich jak PJ Hughes. Według mojej skromnej opinii, incydent z Nimitz to najlepiej udokumentowany i najbardziej wiarygodny incydent z kategorii nuts-and-bolts (choć po reakcji Kevina Daya można się co do tej kwestii spierać) i informacji na ten temat nigdy nie za wiele.

Ariel Phenomenon

Dokument Randalla Nickersona o niesławnym zajściu w Ruwa, Zimbabwe, który skupia się na ludzkiej stronie całego wydarzenia, a szczególnie na jednej z uczestniczek. Bardzo przejmujący obraz, pokazujący skutki braku zrozumienia ludzi obarczonych ogromnym ciężarem zetknięcia się z czymś wykraczającym poza wszelkie wyobrażenia.

Można znaleźć na Prime Video

The Best Documented UFO Case: Lonnie Zamora | blameitonjorge

Jeden z najlepszych jutubowych dokumentów a zarazem jeden z moich ulubionych incydentów. Masa informacji przekazanej w genialny sposób. Niestety Lonnie zabrał do grobu tajemnice odnośnie tego co zobaczył, kiedy jego wzrok spotkał się ze wzrokiem istoty kręcącej się w okół niezidentyfikowanego obiektu.

We Are Not Alone: The UFO Whistleblower Speaks

Dokument-wywiad autorstwa Rossa Coultharta, w którym pierwszy raz poznaliśmy Davida Gruscha. Myślę, że będzie to warte przypomnienia za jakiś czas, więc wrzucam.

Opublikowano : 26/11/2023 01:20
UFO Na Poważnie zareagował
Udostępnij: